Bezpečné prázdniny

31.05.2024

V úterý dne 11. 6. 2024 ožijí od 8.30 hod. do 12.00 hod. Dětské dopravní hřiště Chrudim a Městský park v Chrudimi preventivní akcí Bezpečné prázdniny, která se v Chrudimi konala naposledy v roce 2019.

Akce je zaměřena na děti mateřských škol a žáky základních škol. Zveme také rodiče/prarodiče s dětmi, kteří jsou doma. Odbor sociálních věcí a Integrovaný záchranný systém Pardubického kraje si dávají za cíl, připomenout malým návštěvníkům, jak letní volno prožít bez úhony.

Stanoviště zde budou mít republikoví a městští policisté, hasiči, záchranáři a další organizace. Formou her a různých dovednostních a vědomostních soutěží se děti seznámí se situacemi, jak se bezpečně chovat doma, na ulici, na hřišti, na letním táboře, u vody, v přírodě, u domácího bazénu, při bouřce a jak se vyvarovat tomu, aby se nestaly oběťmi trestných činů. Opakována s nimi bude první pomoc, seznámeni budou s resuscitací a informováni, jak se chovat při mimořádných událostech. Proběhnou ukázky Policie ČR, Jízdního oddílu Městské policie Pardubice a Dobrovolných hasičů města Chrudim.

Na všechny se těšíme.

Radka Pochobradská

Stáhnout přílohu